Найцінніше – здоров'я, і його можна
довірити лише професіоналам

Гарячі пропозиції-30%

Україна, м. Київ
вул. Круглоуніверситетська, 3–5

(044) 235-235-8

Меню

ЗРОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ГРИПУ В ЦЬОМУ СЕЗОНІ ПОТРІБНО ЯК МОЖНА РАНІШЕ

Гончар Галина Володимирівна
Гончар Галина Володимирівна
Інфекціоніст, гепатолог, паразитолог, ПРОВІДНИЙ спеціаліст
Лікар вищої категорії
Медичний стаж 29 лет

Вартість прийому 750 грн.Записатися на прийом
ЗРОБИТИ ЩЕПЛЕННЯ ВІД ГРИПУ В ЦЬОМУ СЕЗОНІ ПОТРІБНО ЯК МОЖНА РАНІШЕ
Щеплення від грипу рекомендується як дорослим, так і дітям. Для того, щоб вакцина набула чинності, потрібно від 2 до 4 тижнів.

   Вакцинація проти грипу знижує ризик зараження, а також ступінь тяжкості хвороби, якщо людина все ж таки захворіла. Щеплення рекомендується для більшості дітей віком від 6 місяців і дорослих, пише healthline.com. 
   Після отримання вакцини може знадобитися від 2 до 4 тижнів для того, щоб антитіла, що захищають від зараження вірусом грипу, розвинулися в організмі, тому дуже важливо подумати про щеплення на початку осені, щоб підготуватися до сезону грипу.
«Якщо ви не хочете вакцинуватися самі, подумайте про тих, кого ви любите – вагітну дружину, маленьку дитину, літню людину з ослабленим імунітетом», – каже доктор Мейлан Кінг Хан, професор внутрішніх хвороб у відділі медицини легень та інтенсивної терапії з університету Мічігану.
   Тільки США від грипу щорічно помирають від 5000 до 50 000 чоловік, залежно від сили штаму. Хоча вакцина не ефективна на 100%, вона значно знижує ризик зараження і, що важливіше, госпіталізації та смерті. Крім того, якщо вчасно зробити щеплення достатньої кількості людей, це знизить загальний ризик зараження і здатне запобігти епідемії.
     «Ви не можете передбачити, коли грип розпочнеться. Ось чому ми рекомендуємо робити щеплення від грипу восени. В цьому випадку організм встигне виробити імунітет, який захистить вас протягом усього сезону грипу», – каже Хан.
    Деякі люди бояться вакцинуватися, вважаючи, що щеплення може спричинити захворювання. Лікарі наголошують, що причин для занепокоєння немає. Щеплення від грипу використовує вбитий вірус і не здатне спричинити хворобу. Після вакцинації можливе невелике нездужання, але це не йде в жодне порівняння зі справжнім грипом. 
    Багато хто впевнений, що здорові діти не наражаються на ризик. Це також дуже велика помилка: близько половини дітей, які померли від грипу, були здоровими.
   Медики наполегливо рекомендують робити щеплення від грипу всім людям віком від 6 місяців. 

Особливо це важливо: · 
Особам старше 65 років; · 
Дітям молодше 5 років; · 
Вагітним жінкам; · 
Людям з певними захворюваннями. 

Важливо знати
1. Не роблять вакцинацію дітям до 6 місяців, а також людям, які мали синдром Гійєна-Барре. 
2. Нові вакцини вже безпечні для людей з алергією на яйця, хоча про її наявність все ж таки потрібно повідомити лікаря перед щепленням. 
3. Якщо ви сумніваєтеся, чи підходить вам вакцина проти сезонного грипу, проконсультуйтеся з лікарем.